Liikunta

Tälle sivulle on koottu tietoa liikuntamahdollisuuksista Tampereen yliopistolla sekä liikunnan parissa toimivista järjestöistä!

Sportuni – Parasta korkeakoululiikuntaa

SportUnin mainoskuva, jossa opiskelija pitää mankkaa olkapäällään.

SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi on kolmen liikuntakeskuksen, Hervanta, Kauppi ja Keskusta, palvelut yhdellä maksulla! SportUnin verkkosivut löydät täältä. SportUnin toimijat tavoittaa osoitteesta sportuni@tuni.fi.

Valitse sinulle sopivin!

 • Ryhmäliikuntaa yli 60 tuntia viikossa, myös etätunteja striimattuna ja tallenteina
 • Liikuntakursseja – tutustu eri lajeihin, Ilmoittautuminen neljä kertaa vuodessa
 • Palloilua sulkapallosta joukkuepeleihin
 • Hyvin varustellut kuntosalit – laite-, toiminnallinen ja vapaapainoalue
 • Ulkokuntosalit 
 • Personal trainer -palvelut – suunniteltu sinulle
 • Kiipeilyä, biljardia ja monia muita vaihtoehtoja liikkumiseen

Haluan mukaan!

Hienoa! Se onnistuu helposti maksamalla liikuntamaksun. Maksun voit maksaa myös verkossa SportUnin sivuilla.

Hae kulkuoikeus SportUnin liikuntakeskuksiin kyseisen keskuksen asiakaspalvelusta. 

Hinnat opiskelijoille

 • Koko vuosi (1.8.2024–31.7.2025) 88 euroa
 • Syksy (1.8.2024–31.12.2024) 50 euroa
 • Kevät (1.1.2025–31.7.2025) 60 euroa
 • 90 pv 45 euroa
 • Kertamaksu 7 euroa

Liikuntaseurat

Tampereen Akateeminen Mahti

Mahti on Tampereen korkeakouluyhteisön liikuntaseura, jonka tehtävänä on pitää huolta, että opiskelijoilla on mahdollisuuksia liikkua monipuolisesti, mieleisellään tavalla ja opiskelijaystävällisin hinnoin. Mahdin alla toimii yhdeksän lajijaostoa ja monipuolinen jaostotoiminta takaa kaikille jotakin mieluista. Tervetuloa mukaan!

Mahdin jaostoissa pääset harrastamaan jenkkifutista, jalkapalloa, futsalia, lentopalloa, salibandya, koripalloa, joukkuevoimistelua, ratsastusta, frisbeegolfia ja sulkapalloa.

Seuraa meitä Instagramissa ja Facebookissa @akateeminenmahti. Lisätietoja löydät kotisivuilta akateeminenmahti.fi.

Teekkareiden Urheilu- ja Voimailukerho (TUrVoKe)

TUrVoKe ry edistää Tampereen korkeakouluyhteisön liikuntamahdollisuuksia etenkin Hervannan kampuksella. TUrVoKe järjestää kaikille opiskelijoille avoimia liikunnallisia tapahtumia ympäri vuoden, joista tunnetuimpia on muun muassa Hervannan ympärijuoksu, wappuverryttely sekä taisteluiden yö.

TUrVoKe tekee läheistä yhteistyötä Hervannan ainejärjestöjen kanssa sekä tarjoaa näille tukea liikunnallisiin asioihin liittyen. TUrVoKe ry:n liikuntajaosto sisältää jokaisen ainejärjestön edustajan/edustajat ja mahdollistaa täten sujuvamman kiltojen välisen yhteistyön.

Toisen merkittävän osan liikuntamahdollisuuksista tuottavat TUrVoKe:n alaiset lajijaostot. Lajijaostojen tarjoamia urheilulajeja ovat salibandy, jalkapallo, futsal, judo, karate, taekwon-do, kuntosaliharjoittelu, ultimate, suunnistus, kiipeily, lentopallo, kyykkä, sirkuslajit, jääkiekko.  Lajijaostojen toimintaan pääsee tutustumaan paremmin syksyn liikuntamessuilla.

Seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa nimimerkillä Turvoke. Lisätietoa turvoke.fi.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto OLL

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisillä kentillä opiskelijaliikunnan puolesta.

Opiskelijaedut ja -alennukset

TREYn jäsenenä olet myös OLL:n jäsen! Opiskelijajäsenenä olet oikeutettu myös lukuisiin alennuksiin ja etuihin, joista voit lukea lisää OLL:n sivuilta.

Tapahtumia opiskelijoille

Opiskelijoiden SM-kisat (OSM) ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut, jotka toteutetaan yhteistyössä paikallisten opiskelijoiden kanssa. OSM-kisojen tarkoituksena on tarjota taitotasoon katsomatta hauska kilpailuformaatti opiskelijoille, joissa tärkeintä on liikunnan tuottama ilo ja yhdessä tekemisen fiilis!Katso ajantasaiset tiedot kisoista OSM-kisojen kotisivuilta.

Kansainväliset tapahtumat

Kaikille opiskelijoille avoin SELL Student Games -monilajitapahtuma järjestetään vuosittain tietyssä SELL-maassa. SELL-kisoihin osallistuminen ehdottomasti kannattaa: kisat eivät ole pelkästään urheilua vaan myös seminaareja ja opiskelijajuhlia. Seuraa OLL:n nettisivuja pysyäksesi ajan tasalla seuraavista kansainvälisistä kisoista!

Opiskelijoiden EM-kisoja järjestetään perinteisesti ympäri Eurooppaa kesän aikana. Opiskelijoiden EM-kisojen osallistumisoikeus myönnetään automaattisesti opiskelijoiden SM-kisojen voittajille. Katso ajantasaiset tiedot kansainvälisistä kisoista OLL:n kotisivuilta!

Vinkkejä liikkuvampaan opiskeluun

Haluatko saada vinkkejä liikkuvampaan opiskeluun? Tsekkaa nettisivumme ja ota parhaat niksit käyttöön osoitteessa oll.fi. Seuraa meitä myös sosiaalisessa mediassa ja nappaa parhaat vinkit ja opiskelijaedut liikkuvaan opiskeluun!

Sosiaalinen media

OLL:n Facebook-sivu Opiskelijoiden Liikuntaliitto – OLL

OLL:n Instagram-tili @liikuntaliitto

OLL:n Twitter-tili @Liikuntaliitto