Kampukset

Tampereen yliopisto toimii kolmella kampuksella eri puolilla kaupunkia. Pääasiallinen opiskelukampuksesi tulee varmasti nopeasti tutuksi, mutta suosittelemme ehdottomasti tutustumaan myös muihin kampuksiin. Lähde jollekin niistä vaikka lounasreissulle, jos opintosi eivät muuten sinua sinne vie! Tästä löydät kartat kaikille kolmelle kampukselle. Tampereen kampusten lisäksi Tampereen yliopistolla on myös yksiköt Porin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa sekä Itä-Suomen yliopistossa.

Kampusten kartat ja muuta hyödyllistä tietoa kampuksista löytyy yliopiston verkkosivuilta.

Esteettömyys

Esteettömyyden osa-alueita ovat esteettömien kulkureittien, tilojen ja pysäköintimahdollisuuksien lisäksi moni opetukseen, viestintään ja yliopiston sosiaaliseen ympäristöön liittyvä asia. Esteettömät opetusmenetelmät esimerkiksi huomioivat huonokuuloiset ja -näköiset opiskelijat automaattisesti. Yliopiston tilapalvelut kehittävät tilojen esteettömyyttä ja verkkopalvelut verkkosisältöjen ja sähköisten palvelujen saavutettavuutta, joten jos havaitset näissä asioissa puutteita, voit laittaa palautetta suoraan kyseisille tahoille. Ylioppilaskunta auttaa opiskelijoita mielellään palautteiden eteenpäin viemisessä, eli olethan yhteydessä matalalla kynnyksellä!

Suurimpaan osaan yliopiston luentosaleista on esteetön pääsy. Monissa vanhemmissa saleissa esteettä pääsee kuitenkin vain salin yläosaan. Jos et löydä esteetöntä reittiä opetustilaan, voit aina pyytää apua vahtimestareilta.

Esteettömät tenttitilat löytyvät Hervannan Kampusareenalta huoneesta A218 ja keskustakampuksen Päätalon huoneesta A026. Nämä tilat ovat ainoastaan yksilöllisiä opiskelujärjestelyjä saaneiden opiskelijoiden käytössä. Yksilöllisistä opiskelujärjestelyistä voit lukea lisää niihin keskittyvältä alasivulta tästä oppaasta.

Esteettömyys ja saavutettavuus ovat tärkeitä arvoja TREYlle. Kaikki ylioppilaskunnan tapahtumat ja kokoukset pyritään järjestämään esteettömissä tiloissa. TREYn sosiaalipoliittinen asiantuntija vastaa kysymyksiin ylioppilaskunnan toiminnan saavutettavuudesta ja kuulee mielellään myös kokemuksia ja kommentteja. 

Opiskelijaravintolat

Yliopiston kampusalueilla sijaitsee useita opiskelijaravintoloita, joista saat edullista ruokaa. Aterioiden hinnoissa näkyy valtion myöntämä ateriatuki. Kampuksilla toimii kolme ravintoloitsijaa: Juvenes, Compass Group ja Sodexo. Näistä ravintoloista Juvenes-Yhtiöt Oy on kokonaan TREYn omistama eli ylioppilaskunnan jäsenenä olet yksi Juveneksen omistajista! Lue lisää Juveneksen toiminnasta heidän nettisivuiltaan!

Kampuksilta löytyy myös useita kahviloita, joista voit ostaa pientä välipalaa. Kattavan listauksen kaikista opiskelijaravintoloista Suomessa löydät Kelan nettisivuilta.

Opiskelijakortilla saa alennuksen opiskelijalounaista kampuksen ravintoloissa. Alennuksen saa fyysisellä opiskelijakortilla tai Tuudon mobiiliopiskelijakortilla. Opiskelija-alennuksen saa myös muiden kaupunkien opiskelijaravintoloista!

Lähes kaikissa opiskelijaravintoloissa on päivittäin tarjolla lounasvaihtoehtoja, joissa on huomioitu erilaiset ruokavaliot. Juvenes tarjoaa joka päivä vegaanista ruokaa, ja vaativista erikoisruokavaliosta, kuten vakavista allergioista, on mahdollista sopia erikseen. Monissa ravintoloissa on lisäksi laajat valikoimat pikkusyötävää ja välipaloja. Tampereen yliopisto on Reilun kaupan korkeakoulu, kaikissa yliopistolla toimivissa ravintoloissa tulee olla vähintään Reilun kaupan kahvia ja teetä myynnissä.