Aloita näistä!

Tällä muistilistalla pääset alkuun opiskelijaurasi kanssa! Tämä sama lista löytyy oppaan etusivulta.

Hyväksymisviestin saatuasi

Ota opiskelupaikkasi vastaan Opintopolku.fi-palvelussa määräaikaan mennessä. Tee samalla kätevästi myös lukuvuosi-ilmoittautuminen. Hoida nämä ensimmäisenä; muut vaadittavat toimet ovat mahdollisia vasta niiden jälkeen!

Hae opintotukea sekä maksa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu Kelan sähköisen palvelun kautta OmaKela-palvelussa. Asiointi vaatii sähköisen tunnistautumisen!

Aktivoi yliopiston käyttäjätunnuksesi saamiesi ohjeiden mukaisesti salasana.tuni.fi -sivuston kautta. Aktivoiminen vaatii sähköisen tunnistautumisen! 

Tilaa opiskelijakorttisi Tampereen ylioppilaskunnalta eli TREYltä. Ohjeet opiskelijakortin tilaamiseen löydät TREYn verkkosivuilta. Hoida tätä ennen lukuvuosi-ilmoittautuminen ja käyttäjätunnuksen aktivointi! Huomaathan, että opiskelijakortin voi tilata vasta, kun lukuvuosi on alkanut. Voit ladata myös ilmaisen mobiiliopiskelijakortin, Tuudon, käyttöösi! Mobiilikortilla saat opiskelijaedut, mutta huomaathan, että vain fyysinen kortti toimii kulkukorttina kampuksilla.

Aloita asunnon etsiminen! Saat lisätietoa asumismahdollisuuksista Tampereella Asuminen-sivulta.

Kaikista näistä voit lukea myös tarkemmat ohjeet yliopiston tervetulosivuilta.

Ennen saapumistasi

Varmista, että olet huolehtinut opiskelupaikan vastaanotosta, lukuvuosi-ilmoittautumisesta, opintotukihakemuksesta, korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta, käyttäjätunnuksen aktivoinnista, opiskelijakortin tilaamisesta ja asumisjärjestelyistä. Paljon tärkeitä juttuja, mutta ne hoituvat kätevästi verkossa!

Tutustu yliopiston verkkosivuilla uuden opiskelijan materiaaliin osoitteessa tuni.fi/opiskelijanopas. Hyödyllisiä linkkejä löydät erityisesti yliopiston opiskelijan oppaan tervetulosivuilta. Merkitse maanantai 19.8. kalenteriisi – orientaatiojaksosi Tampereen yliopistolla alkaa silloin!

Tutustu tutkinto-ohjelmasi opetustarjontaan opiskelijan oppaan kautta. Muihin opiskelijan sähköisiin palveluihin pääset tutustumaan aktivoimalla käyttäjätunnuksesi salasana.tuni.fi -sivuston kautta. Muista, että sinun pitää olla ilmoittautuneena yliopistoon, ennen kuin pääset aktivoimaan tunnuksesi.