Asuminen

Tampereella voit päästä asumaan kohtuuhintaisesti ja hyvälle sijainnille, kun aloitat asunnon hakemisen heti saatuasi tiedon opiskelupaikasta. Varsinkin syksyisin asunnon etsijöitä on paljon. Nopein tapa saada katto pään päälle on hakea soluasuntoa TOASilta rajaamatta sijaintia liian tarkasti. Yksiöihin saa usein jonottaa yli vuoden. Sekä TOAS että POAS hyväksyvät asukkaikseen pariskuntia, joista vain yksi opiskelee.

TOAS

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö eli TOAS on tarjonnut opiskelijoille markkinahintoja edullisempaa asumista jo 60 vuotta, ja tänä päivänä asukkaita on n. 9000. Pääset tutustumaan monipuoliseen asuntovalikoimaan ja jättämään sähköisen hakemuksen osoitteessa toas.fi.

POAS

Pirkan opiskelija-asunnot oy eli POAS tarjoaa asuntoja opiskeleville ja työssäkäyville nuorille, ja osa kohteista on varattu pelkästään opiskelijoille. POAS jakaa asunnot tarveharkinnan perusteella, joten asuntopulassa uuden kodin voi saada nopeastikin.Hae asuntoa osoitteessa poas.fi.

Opiskelijan Tampereen asunnonvälitys

Opiskelijan Tampere välittää opiskelijoille vuokra-asuntoja vapailta markkinoilta. Saman palvelun kautta voi etsiä myös kämppiksiä asunnonhakuun. Palvelu on käyttäjille maksuton. Lue lisää Opiskelijan Tampereen sivuilta.

Tampereen asuntotori

Tampereen Asuntotorilla (Puutarhakatu 8) opiskelijoita palvelevat Tampereen Vuokratalosäätiö ja Tampereen Vuokra-asunnot Oy.

Tarvitsetko tilapäismajoitusta?

Jos asuntoa ei löydy ennen opintojen alkua, Opiskelijan Tampereen tilapäismajoituspalvelu tarjoaa kohtuuhintaista hostellimajoitusta odotusajalle. Voit myös ottaa yhteyttä TREYn sosiaalipoliittiseen asiantuntijaan, joka auttaa etsimään katon pään päälle.

Kun asunto on löytynyt

Muista tehdä muuttoilmoitus, kun muutat uuteen osoitteeseen! Muuttoilmoituksen voi tehdä Postin kautta Digi- ja väestötietovirastoon Postin sivuilla.

Vuokralaisena sinulla on sekä oikeuksia että velvollisuuksia. Huolehdi niistä! Vuokralaiset ry ylläpitää kattavaa tietopakettia aiheesta verkkosivuillaan. Asumisen kysymyksissä ja edunvalvonnassa sinua auttaa ylioppilaskunnan sosiaalipoliittinen asiantuntija.

Kaupungin asumisneuvonta auttaa asumisen ongelmatilanteissa. Jos sinulla on esimerkiksi vuokravelkaa, taloudellisia ongelmia, tai kaipaat apua asunnon hakuun ja itsenäistymiseen, voit ottaa yhteyttä asumisneuvontaan, josta löytyy lisätietoja kaupungin sivuilta.

Asevelvollisuus ja asuminen

Mikäli sinulla on ollut oma vuokra-asunto yli kolme kuukautta ennen palvelukseen astumista, saat Kelalta asumisavustuksena korvauksen kohtuullisista asumismenoista. Lue lisää asevelvollisuuden vaikutuksista asumiseen Kelan sivuilta.